Мотото на едната проява е “Вето на закона на омразата”

Протест, организиран в социалните мрежи, се проведе в центъра на София. Недоволството е срещу промените в Закона за училищното и предучилищното образование, с които се забранява „пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в рамките на учебните заведения”. Демонстрацията започна в 18:30 часа пред Президентството. 

Искат вето срещу промените за нетрадиционна сексуална ориентация

Мотото на проявата е “Вето на закона на омразата”. Часове преди хората да се съберат, от "Дондуков" 2 заявиха, че държавният глава е подписал указ за обнародване на промените. 

В същото време лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов обяви, че самият той ще излезе на контрапротест по същото време и на същото място, приканвайки съмишлениците си да го последват. 

Според вносителите новите промени предвиждат забрана на пропагандата – беседи и листовки в областта на училищата, но те не изключват психологическа помощ за ученици, които имат по-различна сексуална ориентация. „България е нормална държава. Такава е била, така ще продължи да бъде с подкрепата на повече от 99% от българското общество, които ясно и категорично заявяват, че не допускат някого да се докосва до телата и до душите на българските деца – независимо дали в, или извън училище”, коментира Костадинов.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase