В заведението имало и деца

Стрелба между трима българи на Халкидики в Гърция. Произшествието е станало в петък вечер в известен бар в курорта Ханиоти. Единият е тежко ранен в гърдите с огнестрелно оръжие, другият е ранен с нож, а третият е пребит.

След скандал: Мъж намушка и уби друг в Бургас

Пострадалите са настанени в болница в Полигирос. Състоянието на простреляния е изключително тежко. Полицията събира показания от очевидци за установяване на обстоятелствата, при които е станало произшествието.

Според информация от гръцките медии петима български граждани се скарали със собственика на бара, който също е българин, след което е започнал побой. По време на престрелката в бара е имало живо изпълнение на гръцката звезда Манос Кагиас. Очевидци разказват за паника, писъци и плач. В бара е имало и деца. Гръцки медии предполагат, че вероятно има замесени хора от българската мафия. В мелето са участвали и руски граждани.

МВнР: Генералното консулство в Солун е уведомено за стрелбата с ранени българи на Халкидики

Генералното консулство на България в Солун е уведомено за случая. Към момента се очаква да бъде получена официална информация по случая от гръцките власти. Това заявиха за NOVA от МВнР.

Консулството ни следи ситуацията и е в постоянен контакт с гръцките власти. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с Генералното ни консулство в Солун на телефон:  +30 2310 829 210; +30 2310 869 510 Дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520. Или на e-mail: Consulate.Thessaloniki@mfa.bg 

„Около полунощ разбрах, че е станала стрелба, в която са участвали няколко души. Пристигнах на мястото и веднага отидох при най-тежко пострадалия прострелян мъж. Обадих се на Спешна помощ и поисках да ми дадат инструкции какво да правя, докато дойдат. За пръв път присъствам на стрелба. Повиках още една линейка за другите двама ранени. Единият беше с множество рани по главата от удари“, разказва пред в. „Касандра“ очевидец на събитието.

Информация: Бойка Атанасова

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase