Това се случи малко след 14 ч.

Битката в ДПС прерасна буквално в улични сблъсъци, но с участието на полицията. Напрежението в столичния квартал „Бояна” ескалира този следобед, когато поддръжници на Ахмед Доган опитаха да влязат в къщата, в която живее той през последните двайсетина години.

Вечерта полицейското присъствие на входа към сградата, известна като сараите на Ахмед Доган, в „Бояна” е изключително засилено. Такава е ситуацията и по улицата, която води към имота.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Вчера собственикът на така наречените сараи в „Бояна” и в Росенец поиска почетният председател на ДПС да ги напусне. Твърди се, че в къщата в „Бояна” са влезли хора от охранителна фирма.


До сблъсъците днес се стигна, след като приближените на Доган очакваха част от тях да бъдат допуснати в имота, заедно с полицията, за да видят какво де случва с имуществото на Доган, както и с документи на ДПС, но така и не успяха да влязат.

Шефът на СДВР: Хората в сарая в „Бояна” са представители на собственика

На място пристигна и директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

„Много е важно да видим документацията. От централата е изнесена цялата документация, нямаме никакъв архив. Имаме документи и тук”, посочи председателят на ДПС Джевдет Чакъров.

„Разбирате, че това не е наша вина. Ние осигуряваме само обществения ред”, посочи Николов.

В „Бояна” отиде и синът на Ахмед Доган - Демир, за да опита да стигне до вещите на баща си, но без успех.

Снимка: Георги Димитров, NOVA

В четвъртък Данаил Папазов, който е собственик на фирмите, притежаващи сградите в „Бояна” и в парк „Росенец”, обяви, че Доган няма каквито и да било договорни отношения, свързани с ползването на тези имоти.

Близките до Доган дадоха на полицията документ, че той е наел сарая в „Бояна”

Днес беше показан договор за наем от 2008 г. между „Делта Епсилон” и ДПС, представлявано от Ахмед Доган. Първоначалният срок за ползване е три години, като има и клауза за продължаване за неопределен срок, ако наемодателят не се противопоставя. В момента явно се стига до противопоставяне, но според договора наемателят би трябвало да получи двумесечно предизвестие. Според приближените до Доган такова няма.

Част от защитниците на Доган разпънаха палатки и остават да нощуват край къщата в „Бояна”.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase