По време на 32-ото издание на международния кинофестивал филмът имаше специална прожекция

По време на 32-ото издание на международния кинофестивал „Любовта е лудост” филмът „Немилосърдната красавица” на режисьора Николай Богомилов имаше специална прожекция. Продукцията се радва на голямо международно признание и разказва историята на средновековния поет Франсуа Вион. Главният герой е студент, различен от другите с това, че пише поезия и е много религиозен. През нощта е нападнат, убива един от престъпниците и се налага да избяга.

Озовава се в приказно кралство, където кралицата се влюбва в него. Двамата разговарят за любовта си и понякога вместо кралицата поетът вижда смъртта в образа на ориенталска красавица.Кралицата умира и поетът остава в трагична самота.

Марина Сересески получи „Златна Афродита” за филма ѝ „Нека танцът да започне” (ВИДЕО)

„Най-напред моята тема е средновековна Франция. В основата на филма стои истинската история за средновековния поет, който всъщност е бил корено различна личност от тази, каквато го познава съвременната история. Той е бил кабинетен учен, изключително интелектуален човек и не е бил убиец. Филмът има за цел просто да „измие лицето” на този изключителен мъж”, коментира Николай Богомилов – Тимотео.

Повече за филма гледайте във видеото. 

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!