Александър Николоски коментира разразилия се скандал с липсата на македонското знаме на срещата между Радев и Силяновска

Македонският вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски направи остър коментар по повод разразилия се скандал с липсата на македонското знаме при неформалната среща между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова в София.

В интервю за македонската телевизия „Алфа” дясната ръка на премиера Християн Мицкоски заяви, че българите и македонците нямат обща история, нито общи корени. 

Мицкоски: България премина червената линия с липсата на македонското знаме на срещата между Силяновска и Радев

„Държавите водят войни, но когато техните представители седнат да преговарят, се издигат знамената и на двете страни. Благоприлично е, когато някой ти дойде на гости, да му сложиш знамето. Не очаквам от президента да гледа къде има или няма знамена, това е работа на домакина”, коментира Николоски.

Скопие привиква българския посланик заради липсата на знамена на РСМ на срещата на Силяновска с Радев

„Очевидно домакинът не е цивилизован. Ако искат, нека ми пратят протестна нота. Не са достойни, нямат уважение. По-мизерни от тях са само онези слуги у нас, които се подписаха, че македонският и българският народ имат обща история, каквато нямат. Онези, които с подписа си се съгласиха, че македонският език е диалект на българския и че никога няма да влезем в Европейския съюз, ако не признаем, че сме българи и имаме български корени”, коментира още вицепремиерът на РСМ.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase