Той се яви в съдебна зала в Манхатън в инвалидна количка

Холивудският филмов продуцент Харви Уайнстийн пледира невинен по ново обвинение за сексуални престъпления в Ню Йорк.

72-годишният обвиняем, който претърпя спешна сърдечна операция преди малко повече от седмица, се яви в съдебна зала в Манхатън в инвалидна количка, по обвинение за извършване на насилствен сексуален акт.

Харви Уайнстийн е претърпял операция на сърцето (ВИДЕО)

Някога могъщият филмов магнат беше необръснат и изглеждаше блед и слаб по време на краткото си явяване пред съдия Къртис Фарбър. 

Окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг каза, че новото обвинение срещу Уайнстийн е за сексуално насилие над жена в хотел в Манхатън, извършено в края на април или началото на май 2006 г.

Уайнстийн излежава присъда от 16 години затвор, след като беше осъден по обвинения в изнасилване в Калифорния. Той получи наказание и от съда в Ню Йорк през 2020 г. за изнасилване и сексуално посегателство над актриса и за насилствен орален секс с асистентка в продукция. По това дело той получи 23 години затвор. Апелативният съд в Ню Йорк обаче отмени тази присъда през април и Уайнстийн очаква повторно разглеждане на обвиненията.

Съдът в Ню Йорк отмени присъдата на Харви Уайнстийн

Повече от 80 жени го обвиниха в тормоз, сексуално насилие или изнасилване, включително известните актьори Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Ашли Джъд.

Уайнстийн твърди, че всички въпросни сексуални отношения са се осъществили по взаимно съгласие.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС