Снимка: iStock
Ядливите гъби, които са диворастящи, са едно от природните богатства на България
Есента е сезонът на гъбите и брането на ядливи гъби е истинска наслада за гастрономите. През септември, октомври и началото на ноември те буквално изникват от земята, стига да знаем къде да ги търсим.
Във Великобритания работят по създаването на пържола от гъби (ВИДЕО)
Ядливите гъби, които са диворастящи, са едно от природните богатства на България, тъй като почти половината от територията е заета от гори и планини, които са дом на ядливите диворастящи гъби. При манатарката например месото е бяло и плътно и не променя цвета си. С приятен вкус и аромат.
Кои обаче са гъбите, променящи цвета си, гледайте във видеото.
Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase