Мъжът е задържан за 72 часа

Пиян шофьор се вряза в полицейска патрулка на оживен булевард в Добрич. Инцидентът е станал на 1 октомври около 22:40 ч. Няма сериозно пострадали, а водачът е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

Патрулиращите са извършвали рутинна проверка на друг автомобил в рамките на специализирана операция за противодействие на престъпността. „Когато влизат в патрулния автомобил, за да извършат справка в информационните масиви на МВР, друг автомобил, който идва от Околовръстното на Добрич, се врязва в патрулния автомобил, след което спира движението си в разделителна ивица на булеварда”, каза Стоян Стоянов, говорител на Областна дирекция на МВР.

Шофьор с 2,37 промила удари патрулка в Добрич и опита да избяга

Ситуацията се развива буквално за секунди, а според свидетел шофьорът е карал с около 150 км/ч. „Патрулният автомобил беше с включени светлини, пеленгатори. Чухме кола, която идва зад нас с висока скорост, триене на гуми по асфалта, след което ни блъсна отзад, блъсна патрулния автомобил с висока скорост, отвориха се страничните еърбеци на патрулката”, разказва младши инспектор Михаил Цанев, служител на 1 РПУ-Добрич.

„След това видях, че въпросният автомобил, който ни беше ударил, беше на около 30 – 40 м от нас, в лявата лента, в храстите. Излязох и чух как водачът се опитва да напусне местопроизшествието”, каза младши инспектор Бирджан Енвер, служител на 1 РПУ-Добрич.

45-годишният шофьор се опитва да избяга с колата си, форсира я, но остава в разделителната лента на булеварда. Мл. инспектор Енвер го изважда от колата и му щраква белезниците.

„Трудно стоеше на краката си. Не беше адекватен изобщо. Беше опасен за обществото”, посочва още той.

„Има и свидетел, който е карал зад въпросния автомобил. Тук искам да благодаря на такива, които съдействат, виждат ситуацията и застават с името си – такива граждани, които са готови да кажат истината и да помогнат. Момчето отби и каза: "Аз видях всичко. Карах зад автомобила, който се движеше с много висока скорост, криволичеше по пътя”, казва още Цанев.

При последвалата проверка дрегерът отчита 2,37 промила в издишания от водача въздух, а обяснението му било, че е пийнал доста, но бързал за среща.

Щастлива случайност е и че автомобилът се е спрял в храстите на разделителната ивица, защото в противен случай е можел да предизвика челен сблъсък.

„С колегата сме натъртени, понеже ударът е отзад. Не очаквахме, не бяхме подготвени – всичко стана за миг”, разказва младши инспектор Цанев.

Задържаният шофьор е хващан да шофира в нетрезво състояние и през 2019 г.

Репортер: Надежда Карапанчева

Повече по темата гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Виктория Гетова