Отделни свидетели ще бъдат разпитвани при закрити врати

Започна делото срещу бившата полицайка Симона Радева. Според прокуратурата тя е осигурила стълба, с която Георги Семерджиев се е прибрал в дома си минути след катастрофата на бул. „Черни връх”, при която загинаха две млади жени. На Радева е повдигнато обвинение за лично укривателство.

Георги Семерджиев: Искам по-лека присъда

Две години и половина след катастрофата, при която живота си загубиха Хариет Стефанович и Христина Дилева, бившата полицайка Симона Радева застана пред съда. За да отговаря за помощта, която е оказала на Георги Семерджиев, осигурявайки му стълба, с която да се прибере в дома си.

Още при внасянето на обвинителния акт, прокуратурата беше категорична - помощта на Симона Радева е безспорно доказана, включително чрез записи от видеокамери около жилището на Семерджиев.

Защитата на Радева поиска делото да се гледа при закрити врати, тъй като в показанията на Георги Семерджиев като свидетел можело да излязат подробности от личния и интимния ѝ живот. Съдът отказа с мотив, че общественият интерес надделява, а и това няма да накърни правото ѝ на защита.


„Според мен не е виновна. Съдът е този, който ще каже”, заяви Марио Найденов, адвокат на Симона Радева.

Процесът няма да премине по съкратената процедура, нито с редуциран брой свидетели, стана ясно на първото заседание. При закрити врати ще бъдат разпитани само част от тях, решиха магистратите. А самата Симона Радева запази мълчание. 

Първите свидетели в процеса са мъжът, с когото Радева живее, както и нейната майка. Техните показания ще станат ясни в средата на следващия месец.