Има данни и за пране на пари

Осем души са арестувани и обвинени в участие в организирана престъпна група, обирала казина чрез манипулация на игрални автомати. Групата е действала на териториите на Пловдив, Стара Загора, Плевен, Смолян и София област. Измамниците са следени от няколко месеца. Окръжният съд взе най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо членовете на  от организираната престъпна група. Определението подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

Разкриха схема за измами в интернет

Те са привлечени като обвиняеми за компютърни престъпления и пране на пари. От бандата са подкупвали крупиета, а самата измама се е случвала в казината в реално време чрез устройство с топче с чип, което спирало на определено число.  

Снимка: Пресцентър на МВР

„В резултат на извършените действия са задържани 8 лица, които са привлечени към наказателна отговорност“, посочи Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив.

„Бяха извършени арести, претърсвалия и са иззети веществени доказателства, които имат значение по делото”, заяви Георги Боюклиев, началник на отдел „Икономическа полиция” към ОДМВР-Пловдив.

Снимка: Пресцентър на МВР

„За организаторът се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години, а за членовете на групата лишаване от свобода от 3 до 8 години”, заяви Димитър Молев, прокурор в Окръжната прокуратура в Пловдив.

Снимка: Пресцентър на МВР