Година по-късно споменът за него продължава да бъде така ярък

Вечерта на 28 октомври 2023 г. Холивуд кипи от партита по повод Хелоуин. В този момент една шокираща новина разтърсва целия свят - починал е Матю Пери, един от любимците на поколения, пораснали със сериала "Приятели", припомня dariknews.bg. Легендарният актьор завинаги ще бъде запомнен като Чандлър Бинг, но феновете на киното добре познават и други негови роли като комедиите "Отново на 17" със Зак Ефрон, "Девет ярда" и "Десет ярда" с Брус Уилис, "Бързата работа" със Салма Хайек и много други. 

СНИМКИ НА МАТЮ ПЕРИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

Година по-късно споменът за него продължава да бъде така ярък, не само заради онзи Чандлър, който ни караше да се смеем с неповторимия си сарказъм и ирония, а и заради личната история на актьора - живот, изпълнен с много любов от фенове, колеги и приятели, но и с мрачни моменти и борба срещу зависимостите.

Звездата от „Приятели” Матю Пери: Бях в кома две седмици заради опиати

Смъртта на 54-годишния Пери беше от онези новини, които никога не бихме искали да чуваме. Само година по-рано той откровено сподели в мемоарите си, че въпреки славата и богатството животът му не е бил лесен. Пристрастяванията са взели тежки жертви, стрували са му милиони и почти са отнели живота му. Малко преди смъртта си звездата споделя, че всички зависимости вече са далеч от него. 

"Приятели, любовници и голямото ужасно нещо" - мемоарите на Матю Пери (СНИМКА)

Той се установява в тихата калифорнийска общност Пасифик Палисейдс. Въпреки че има малко професионални проекти, той изглеждал спокоен и щастлив, когато бил забелязван на партита и събития в Лос Анджелис. До фаталния 28 октомври, когато асистентът му го открива мъртъв в джакузи в дома му.

"Кетаминовата кралица" и "Д-р Пи": Кои са петимата задържани за смъртта на Матю Пери

Оттогава историята около Пери и обстоятелствата около смъртта му претърпяват няколко неочаквани обрата. Може би най-малко изненадващ е докладът на съдебния лекар, който разкрива, че актьорът е починал от свръхдоза кетамин. През май разследването разкри, че смъртта на Матю е свързана с група приближени до него хора, на които той имал голямо доверие. Става дума за лица, които са част от широка престъпна наркомрежа.

Смъртта на Матю Пери разкри широка престъпна наркомрежа (СНИМКИ)

През август петима души бяха арестувани - неговият помощник от 25 години - Кенет Ивамаса; двама лекари - Салвадор Пласенсия и Марк Чавес; така наречената „кетаминова кралица“ - Джасвин Сангха и посредникът между актьора и Сангха - Ерик Флеминг. Д-р Марк Чавес вече се призна за виновен и го грози присъда от 10 години затвор.

Един от лекарите, обвинени за смъртта на Матю Пери, се призна за виновен

Още за Матю Пери:

"Ти беше част от нашето ДНК": Дженифър Анистън, Дейвид Шуимър и Лиса Кудроу с трогателни думи за Матю Пери (СНИМКИ)

"Лети, приятелю": Актьорите от "Приятели" с трогателни спомени за Матю Пери

Актьорите от „Приятели” за Матю Пери: Бяхме повече от колеги, ние сме семейство

Фенове почетоха паметта на Матю Пери пред емблематичната сграда, снимана в „Приятели” (ВИДЕО)

Семейството на Пери: Матю донесе радост на света - и като актьор, и като приятел (ВИДЕО)

Джордж Клуни: Матю Пери не беше щастлив, докато снимаше "Приятели"

Пътят на Матю Пери: От тежкото детство, през алкохола и дрогата до "Приятели"

"Благодарим за усмивките", "Ти ни дари любов": Светът скърби за Матю Пери (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двойственият живот на звездата от „Приятели“ Матю Пери (ВИДЕО+СНИМКИ)

Редактор: Цветина Петрова