Два спектакъла са големите победители на тазгодишните награди \"Аскеер\" - \"Зимна приказка\" на Маргарита Младенова и \"Сирано дьо Бержерак\" на Теди Москов...

Два спектакъла са големите победители на тазгодишните награди \"Аскеер\" – \"Зимна приказка\" на Маргарита Младенова с три награди (за режисура, сценография и музика), както и \"Сирано дьо Бержерак\" на Теди Москов (най-добър спектакъл и награда за Деян Донков).


Режисьорът Маргарита Младенова разказа, че \"Зимна приказка\" е последната пиеса на Шекспир и че трябва да бъде гледана, защото \"целите сме вътре, става дума за това, че ни е даден един срок. Задаваме си въпроса какво правим през този срок, как се отнасяме с близките. В края се случва едно чудо – чудото на прошката\".


Милен Миланов, продуцент на фондация \"Аскеер\" коментира, че въпросът за това дали има конкуренция между \"Аскеер\" и \"Икар\" за него няма смисъл. Работата ни е такава, че за нея много се говори, но това, което се говори, е доста далеч от работата ни, допълни той.