Зад привидно момчешкия си външен вид Йордан Евтимов е оставил зад гърба си близо 14 книги, сред които няколко стихосбирки, редица студии, а също и тестове и учебни помагала по български език и литература...

Как изглежда 24 май през погледа на един университетски преподавател и къде можете да го откриете в ден като днешния?

 

\"Някой ден ще си спомняме под формата на стихове, това което се случва днес...\"

 

Тази фраза е родена от Йордан Евтимов, който зад привидно момчешкия си външен вид е оставил зад гърба си близо 14 книги, сред които няколко стихосбирки, редица студии, а също и тестове и учебни помагала по български език и литература.

 

А можеш ли да украсиш любовта към живота, без да обичаш буквите и без да си изживял страстта да владееш езика за Йордан срещата с буквите носи огромна радост не само днес.

 

\"24 май е един от малкото поводи да говорим за книгата позитивно, с радост, без вайкане. Казвам го наистина много радостно, защото смятам, че появата на новите азбуки, на новите медии с техния език на комуникация изобщо не е  измяна на празника на славянската  писменост, а напротив\", на мнение е Йордан.

 

Разговорите с него са гладки и за тях времето никога не стига. Той вярва още, че книгата има бъдеще, защото играта с буквите е игра както всяка друга една, но може би най-красивата.