Предлаганото за продан произведение е само едно от 24-те, излезли от ръката на легендарния художник, които представят виждането му за битката при Кашина...

Картина на Микеланджело ще бъде продадена на търг в Лондон. Платното изобразява гол мъж в гръб. Очаква се цената да достигне 7 милиона и половина долара.

 

Според аукционната къща, която ще продаде картината, произведението е рисувано през 1504 година, малко след като Синьорията във Флоренция поръчва на Микеланджело и на Леонардо да Винчи да изрисуват стените на Камерата на Съвета - седалище на флорентинското правителство.

 

Микеланджело работи по Битката при Кашина, но не успява да я завърши, а картонът й е унищожен в гражданската война през 1512 година. Картината, която се продава сега, е скица на част от тази композиция.

 

Предлаганото за продан произведение е само едно от 24-те, излезли от ръката на легендарния художник, които представят виждането му за битката при Кашина. Тя е и единствената от тази група, собственост на частен колекционер.