Специалист от компания за компютърна сигурност критикува тази функция, която е прикачена към профилите на потребителите. За да я премахнат хората трябва да променят настройките на профилите си във \"Фейсбук\", а би трябвало първо да им бъде предложена и ако желаят да я включат към профила си.

Социалната мрежа \"Фейсбук\" е обект на остри критики заради новото й приложение - функция за разпознаване на лица. Чрез нея би трябвало по-лесно да откривате своите приятели в мрежата. Много хора, обаче, смятат, че публикуването на снимките им и на личните им данни е нарушение на тяхното лично пространство.

Функцията за разпознаване на лица \"Таг Съджесчънс\" е пусната в Съединените щати преди месеци, но привлича вниманието на потребителите на \"Фейсбук\", след като е била предложена и в други страни. Приложението използва софтуер за лицево разпознаване като сравнява новите снимки, качени онлайн със стари и \"подсказва\" името на човека на снимките.

Специалист от компания за компютърна сигурност критикува тази функция, която е прикачена към профилите на потребителите. За да я премахнат хората трябва да променят настройките на профилите си във \"Фейсбук\", а би трябвало първо да им бъде предложена и ако желаят да я включат към профила си. Идеята за въвеждането на новата функция е да се подпомогнат хората във \"Фейсбук\" да намират по-лесно приятелите си по снимки\".