Стълбището на съда е стъклено и прозрачно и когато човек застане под него, може да вижда ясно нагоре.

105 милиона долара струва построяването на нова сграда на съда в Охайо. Модерната постройка обаче си навлече гнева и на съдии, и на правозащитници.

 

Окръжният съдия Джули Линч не прощава на виновните. Но под строгата черна тога, с която раздава правосъдие, съдията е облечена с рокля.

 

Когато съдия Линч е на съдийското място, тя няма проблем. Но когато излезе от залата в коридора на съда, проблемът става буквално очевиден. Стълбището на съда е стъклено и прозрачно и когато човек застане под него, може да вижда ясно нагоре.

 

Така всяка жена може да бъде наблюдавана под стълбището. Адвокат Лори Джонсън, която редовно пледира в съда, също остана разочарована. Тя се разтревожи не само от очите, които могат да я гледат, но и от камерите на мобилните телефони, които могат да снимат. 

Съдия Линч е категорична, че повече от тези, които посещават съда, са там заради лошо решение, което са взели.

 

Засега цялостно решение на казуса няма. С решаването му са се заели единствено служителите от охраната. Те предупреждават всяка жена, която влезе в съда с думите: \"Мадам, може би няма да искате да използвате това стълбище\".