Веднага след катастрофата линейка откарва шофьора, майката, бащата и бебето по спешност в \"Пирогов\".

Линейка с майка и току-що роденото й бебе катастрофира тежко в София. Ударена е на кръстовище от преминаващ на зелено автомобил. 

Линейката се е движела с висока скорост и с включени сирени и сигнални светлини.  Майката и новороденото са с опасност за живота. И двамата са с черепни травми, а жената е на командно дишане.

Най-тежко е пострадал, обаче шофьорът на линейката. Наложило се е пожарникари да разрежат вратата, за да го извадят от катастрофиралия автомобил. Състоянието на бащата и акушерката, които също са пътували в линейката, към момента е стабилно. Невредима се е отървала само жената, която е шофирала лекия автомобил.

По информацията до момента, бременната жена е родила минути преду удара. Веднага след катастрофата втора линейка откарва шофьора, майката, бащата и бебето по спешност в \"Пирогов\".

След катастрофата пострадалата акушерка е откарана във Военно медицинска академия в сравнително стабилно състояние. Тя има фрактура на бедрото, към момента е стабилизирана.

Единствено жената, управлявала леката кола, се е измъкнала без сериозни наранявания.

Каква е хронологията на събитията?

Около 4 сутринта, линейката е превозвала  бременната жена и бащата на бебето в посока центъра. На кръстовището на булевардите \"Тодор Александров\" и \"Константин Величков\" лек автомобил ги блъска странично. От силата на удара линейката се завърта и се удря в билборд край пътя.

По първоначална информация на КАТ, шофьорът на линейката е пресичал светофара на червено със включени светлини и сирени, когато се сблъскват с другия автомобил.

Часове след катастрофата двиението беше въстановено, но на мястото останаха следи от кръв, частите от смазаните коли и медицински консумативи.    


Към момента остава критично състоянието на новороденото. С опасност за живота е неговата майка. В най-тежко състояние остава щофьорът налинейката. След  направен скенер, специалистите за отхвърлили възможността за увреждания на главния му мозък. Жизнените му функции се поддържат медикаментозно.