Официалното откриване на изложбата ще се състои на 30 юни на Моста на влюбените при НДК.

Официалното откриване на фотоизложбата на Експедиция \"Преоткрий България\", която включва 60 фотоса от историческите места, обиколени от екипа по време на първия сезон пътешествия, ще се състои на 30 юни на Пешеходния мост на НДК.

Снимките показват малко известни средновековни крепости, църкви, римски град, тракийски светилища, теке и праисторически пещери. Изненадващ е обемът от запазени исторически паметници, за които малко българи знаят и са посещавани единствено от иманярите. На събитието ще присъстват проф. Валерия Фол, проф. Христо Матанов, Евгени Димитров, председател \"Сдружение \"Културни проекти\". Солисти и музикални изпълнители от Национален фолклорен ансамбъл \"Филип Кутев\" ще представят чрез автентичната българска народна музика красивите, но непознати места от снимките на изложбата.

Експедиция \"Преоткрий България\" включва мобилен екип фотографи и журналисти, които обикалят интересни и труднодостъпни места в България. Най-добрите фотографски и журналистически попадения са публикувани в български и чуждестранни медии. Инициативата има за цел да представи на общественото внимание малко известни исторически обекти, които имат своята стойност и се нуждаят от популяризиране. /БГНЕС