Веднага след премиерата си филмът привлече вниманието на пресата, зрителите и на критиците...

Българският филм \"Кецове\" спечели голямата награда на Федерацията на руските киноклубове като най-добър филм от конкурсната програма. Отличието беше присъдено от 8-членно международно жури.

 

Наградата се нарича \"Бодлив поглед\", съобщи вицепрезидентът на Федерацията Лариса Островская, която е и член на журито.

 

\"Хареса ни това, че в такава образна форма всеки един от персонажите отразява съвременните проблеми на младежката субкултура и филмът размишлява каква голяма цена сме принудени да плащаме за неограничената свобода, граничеща с анархия. И това е предупреждение, което е споделено от екрана без назидание в игрова образна форма\", казва Лариса Островская.

 

Световната премиера на филма \"Кецове\" – режисьорски дебют на Валери Йорданов и съ-режисьор Иван Владимиров, се състоя на 33-я Московски международен кинофестивал в рамките на конкурсната му програма. Романтичният екшън веднага привлече вниманието на пресата, на зрителите и на критиците.

 

Вестник \"Российская газета\" написа: \"Българският филм \"Кецове\" е фаворит за голямата награда на Московския кинофестивал\".

 

Евронюз излъчи цял репортаж за \"Кецове\" с откъси от лентата и с интервюта с актрисата Ина Николова и режисьорите Валери Йорданов и Иван Владимиров.