Церемонията по раздаването на престижните отличия ще се състои на 18 септември в Лос Анджелис...

Хю Лори получи петата си поредна номинация \"Еми\" за най-добър драматичен актьор за ролята в хитовия сериал \"Д-р Хаус\"\" Досега обаче Лори не е взимал отличието и прогнозите са, че този път вероятността да успее е много голяма. Минисериалът \"Милдред Пиърс\" получи най-много номинации – 21 от общо 63 телевизионни награди за прайм тайм предавания.

Драмата \"Милдред Пиърс\" с Кейт Уинслет в главна роля ще се бори в почти всички възможни категории. Традиционният любимец на критиката \"Момчетата от Медисън авеню\" този път е с 19 номинации. Само с една по-малко е \"Престъпна империя\" на Мартин Скорсезе. В категорията най-добър драматичен сериал двете поредици ще бъдат конкурирани от \"Добрата съпруга\", \"Игра на тронове\", \"Декстър\", \"Светлините на стадиона\".  В борбата за най-добър драматичен актьор освен Хю Лори са включени още Стив Бушеми, Майкъл Хол, Кайл Чандлър, Тимъти Олифант и Джон Хам.

При жените личат имена като Кони Бритън, Джулиана Маргулис и Кейти Бейтс. Що се отнася до комедиите големите фаворити са \"Съвременно семейство\", \"Рокфелер плаза 30\" и \"Теория за Големия взрив\". Мат ле Бланк, Алек Болдуин и Джим Парсън са сред комедийните звезди, които са номинирани за най-добър актьор, докато при нежния пол се открояват Лора Лини, Мелиса Маккарти, Еди Фалко и Тина Фей.

Церемонията по раздаването на престижните отличия ще се състои на 18 септември в Лос Анджелис. Водеща ще бъде актрисата Джейн Линч.