4-ма души загинаха...

Ад по пътищата на Силистренско. 4-ма души, сред които и 2-годишно дете, загинаха малко след 2.00 часа снощи при сблъсък между микробус и лек автомобил. Това е поредният инцидент в Добруджанската област. Само за седмица при три катастрофи загинаха 11 души.

 

Катастрофата е станала на главния път Силистра - Русе, в близост до тутраканското село Търновци. На пръв участък без видима причина 40-годишният водач на лекия автомобил губи управление, навлиза в насрещното платно и се блъска челно в буса.

 

От зверския удар колата изхвърча от пътя, а бусът се преобръща и се влачи с метри. На място загиват мъжете в Сеат, както и двама младежи от буса - на 15 и 25 години.

 

46-годишна жена все още не може да се съвземе от преживения шок. Малко преди катастрофата спрели да починат. Дори пили кафе. Разказва, че в буса били нейни роднини. Тръгнали от Англия в петък.

 

Причините за поредната трагедия се изясняват. Засиленото полицейско присъствие обаче едва ли ще спре черната серия от трагични инциденти в областта, ако продължаваме с безотговорното си поведение на пътя.