Билетите ще бъдат на цени от 50 до 130 лева.

Световната звезда Том Джоунс идва у нас и ще изнесе концерт в новата спортна зала \"Арена Армеец – София\", съобщиха от София Мюзик Ентърпрайсис.

На 18 ноември от 20 ч. в новата спортна зала публиката ще се наслади на изпълненията на легендарния певец. Малко артисти могат да се похвалят със забележителна 46 - годишна кариера, все по-успешна с течение на времето. Том Джоунс е наистина феномен. Освен че затвърждава своята популярност като изпълнител и творец в продължение на четири десетилетия, той получава най-добрите отзиви за работата и по последния си албум Praise & Blame (Island/Lost Highway/Universal). Критиците по цял свят са единодушни в адмирациите си както за албума, така и за концертните изпълнения на песните от него.

Мотото на Praise & Blame е \"завръщане към чистотата в музиката\". Албум, записан изцяло в студиото на Питър Гейбръл в Бат, Англия и продуциран от Итън Джонс ( работил с артисти като Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini).

\"Той е в отлична форма и импровизира с нея... вокалът му е впечатляващо суров, твърд, същевременно по рокерски и блусарски вълнуващ\", пише Simon Price от The Independent.

\"Подсилен от бенда, нажежаващ атмосферата до червено и препускащ по дебнещите вокали на блуса, Джоунс преминава от зловещо басово ръмжене до суров и умоляващ тенор.. като че ли на шега и с усмивка той владее своя забележителен глас чрез енергично и осезаемо удоволствие\", заявява Neil McCormick в The Telegraph.

Том Джоунс е един от най-продуктивните артисти в цял свят. Албумът от 1999г. Reload продава 5 млн. копия и е един от най-търсените в дискографията му. Певецът експериментира с различни стилове. Въпреки че е известен с хитове като It`s Not Unusual, Kiss, Delilah, What`s New Pussycat, I`ll Never Fall In Love Again и If I Only Knew, той преди всичко има изключителен рок и блус заряд. Легендарният изпълнител е основната фигура в сериите на Мартин Скорсезе Red White & Blues.През 2004г. Том записва албум съвместно с Джулс Холанд (най-известния буги пианист във Великобритания), който бележи завръщането му към истинския рок енд рол. Преди да издаде Praise & Blame през 2010г., студийният му албум 24 Hour също е важен етап в неговата кариера. Повечето от песните са проникновени и насочени към изключително богатия и колоритен живот на Том Джоунс. По време на своя 46-годишнен творчески път Том Джоунс е носител на много награди и признания: 2006 - удостоен е с рицарско звание от Нейно Величество Кралица Елизабет II; 2003 - награда BRIT за Изключителен принос към музикалната индустрия; 2007 – наградата Silver Clef Award за Цялостен принос; 2009 – наградата Hitmakер на американската Зала на славата; 2010 – наградата Music Industry Trust Award.

Том Джоунс е безспорен идол на няколко поколения, завладява хората по целия свят със силата на песента и невероятната си харизма. За него няма музикални граници, жанрове и епохи.

От София Мюзик Ентърпрайсис съобщават, че билетите ще бъдат на цени от 50 до 130 лева и могат да бъдат закупени от: касата на \"Арена Армеец София\", онлайн на адрес www.ticketpro.bg и на касите на Тикетпро България и неговите партньори, както и в магазините София – Вижън, Евротурс, книжарница \"Селект\", музикален магазин \"Яко\", билетен център \"Ticket house\". За Пловдив – Мюзик център, Рок шоп, за Бургас – Саунд Гардън, за Велико Търново – Медуза, Плевен – музикален магазин \"Рули\" и Варна – ОЗЗ Мюзик. /БГНЕС