Все още в някои райони привържениците на диктатора оказват съпротива...

Режимът на Муамар Кадафи се разпадна. Бунтовниците навлязоха в Триполи и превзеха редица квартали. Тежки сражения се водят край резиденцията на диктатора Баб ел Азизия. Министърът на информацията на Кадафи съобщи, че правителството има 65 хиляди войници, лоялни на режима.

До момента няма информация къде се укрива Кадафи. Появиха се спекулации, че той е избягал в родния си град Сирт, но тази информация не е потвърдена. Има данни, че той се укрива в Баб ел Азизия. Ако бъде заловен, той ще бъде съден и с него няма да бъде позволена саморазправа извън закона, обявиха бунтовниците. Един от синовете на Полковника - Сейф ал Ислам обаче е заловен. Международният наказателен съд  вече преговаря за трансфера му в Хага, където ще отговаря за военни престъпления. Бунтовниците са арестували Саади Кадафи - бивш футболист и капитан на Либийския национален отбор, както и Мохамед Кадафи.

През изминалата нощ, хиляди хора излязоха на Зеления площад в либийската столица, за да празнуват края на режима. Доскоро мястото беше центъра на демонстрации в подкрепа на Муамар Кадафи.

Хората са скъсали портретите на Кадафи на Зеления площад и са свалили зеленото знаме на революцията. Говорител на бунтовниците обясни, че на площада ще бъде върнато старото му име - Площад на мъчениците.

Бунтовниците са срещнали малка съпротива при навлизането си в Триполи от изток, юг и запад. Техен представител заяви, че силите на полковника контролират не повече от 15-20 процента от територията на столицата. При началото на офанзивата, от резиденцията на Кадафи Баб ел Азизия са излезли танкове и са открили стрелба.

В източните квартали на Триполи, хората са се събудили от гласа на имама, който пеел химна на Либия от времето на монархията, преди Кадафи да вземе властта. Местни жители разказаха, че на места имало мародерства, а те се страхуват да излязат навън, защото все още в града се чува стрелба.