Бунтовниците са заловили двама от синовете на Муамар Кадафи, кои са те...

Както вече разбрахте, бунтовниците са заловили двама от синовете на Муамар Кадафи. Сейф ал Ислам ще бъде предаден на Международния наказателен съд. Друг от синовете на Полковника - Хамис - води битките с бунтовниците в Триполи.

\"Мечът на Исляма\" - така се превежда името на Сейф ал Ислам. Вторият син на Муамар Кадафи е инженер и политик, част от най-приближените хора на баща си. Отговаряше за връзките с обществеността на режима и се грижеше за доброто му лице на Запад. Сейф ал Ислам е собственик на благотворителната фондация \"Кадафи\", която през годините се намесваше активно в редица случаи, сред които и този с българските медици, обвинени за СПИН епидемията в Бенгази. През последните шест месеца, по време на офанзивата срещу режима, той направи няколко изявления:

До неотдавна се говореше, че Сейф ще наследи Полковника на ръководния пост в Джамахирията, но се водела битка за това между него и друг от синовете на Полковника - Моатасим ал-Кадафи. За последно Сейф беше забелязан публично през май заедно с друг свой брат - Мохамед Кадафи, на погребението на трети техен брат - Сейф ал Араб, убит при бомбардировка на НАТО. Мохамад се предаде на бунтовниците в началото на събитията в Джамахирията.

Ал Саади ал-Кадафи е професионален футболист. Днес той беше арестуван от силите на бунтовниците.

Ханибал Муамар Кадафи е известен в Европа със серия от инциденти - от нападение срещу полицаи в Италия, шофиране в нетрезво състояние и за побой, който нанесъл на приятелската си в Париж. Той беше обвинен за малтретиране на две жени от персонала си в Швейцария и арестуван, което доведе до влошаване на връзките между Швейцария и Либия.

Айша ал-Кадафи е единствената дъщеря на Полковника. Адвокат, който участваше в защитата на бившия иракски президент Саддам Хюсеин.