Строс-Кан е изправен пред правосъдието за сексуално посегателство...

Прокурорът по делото срещу бившия директор на Международния валутен фонд Доминик Строс-Кан препоръча на съда да свали обвиненията срещу него. Строс-Кан е изправен пред правосъдието за сексуално посегателство, след като камериерка в хотел в Ню Йорк го обвини в насилие.  


Съдържанието на внесените от прокуратурата в съда документи по делото срещу Доминик Строс-Кан не беше обявено. Преди съдебното заседание, на коете беше поискано сваляне на обвиненията, прокурорът по делото се срещна с камериерката Нафусату Диало.


И двете страни обаче отказаха да дадат подробности за разговора. По време на предварителното следствие се появиха съмнения в истинността на показанията на жената. На излизане от съдебната зала, адвокатът й Кенет Томпсън, обвини прокуратурата в \"отказ на правосъдие\" на неговата клиентка.


\"Прокурорът на Ню Йорк отказа правосъдие на една жена, жертва на насилие\", обяви Томпсън пред журналисти. Той беше категоричен, че Нафусато Диало няма да се откаже от гражданския иск, който заведе срещу Строс-Кан.