Новата дата за концерта на богинята на соул музиката е 29 октомври.

Новата дата за концерта на богинята на соул музиката, магнетичната Шаде (Sade) в България е 29 октомври, съобщиха от \"София Мюзик Ентърпрайсис\".

Концертът, част от европейското турне на звездата, ще се състои в новата мултифункционална зала \"Арена Армеец София\". Продажбата на билети за шоуто започва на 26 август, петък, на касата на зала \"Арена Армеец\", касите на Тикетпро и неговите партньори, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

От СМЕ съжаляват, че първоначално обявената дата за начало на продажбите на билети за концерта на ШАДЕ - 25 юли, не беше спазена. Мениджмънтът на звездата помоли стартът на продажбите да бъде отложен поради предстоящи промени в графика на турнето, уточняват от СМЕ и добавят, че всички корекции по програмата вече са направени и окончателната дата за концерта в София е 29 октомври.

Известна със своя уникален и непреходен стил, магнетичната Шаде (Sade) постига феноменален международен успех в своята 27-годишна кариера. От издаването на дебютния албум Diamond Life през 1984 година, всичките й пет студийни албума достигат до Топ 10 в класацията на Билборд \"Billboard`s Top 200 Album Chart\" и продават повече от 55 милиона копия в цял свят. Последният студиен албум на Шаде, \"Soldier of Love\", дебютира в Американските музикални класации директно на първо място като се задържа на тази позиция в продължение на три седмици. Той е мултиплатинен, като от него са продадени над 2,5 милиона копия в цял свят.

През юни Шаде издаде най-доброто от своето творчество в компилация, озаглавена \"The Ultimate Collection\", включваща 29 песни, а феновете могат да избират между два различни формата на изданието – стандартна версия от 2CD и лимитирана версия от 2CD+1 DVD.

\"The Ultimate Collection\" включва четири нови неиздавани песни включително ремикс на \"The Moon And The Sky\" с участието на Jay-Z, \"Love Is Found\", \"I Would Never Have Guessed\" и \"Still In Love With You\", кавър на класиката на Тин Лизи. Само месец след излизането си, албумът вече е с двойно - платинен статус на продажби по целия свят. Шаде е номинирана многократно за Американските музикални награди и наградите на МТВ. Тя притежава 4 награди Грами. /БГНЕС