Елисейският дворец отказа да коментира новината с мотива, че това е личен и семеен въпрос...

Съпругата на френския президент Никола Саркози - Карла Бруни, роди момиченце в болница в Париж. Държавният глава е пристигнал в болницата няколко часа след щастливото събитие.

 

Френските медии съобщават, че момиченцето се е родило точно в 20 часа местно време, без да дават повече подробности. Елисейският дворец отказа да коментира новината с мотива, че това е личен и семеен въпрос.

 

До момента не се знае и как ще се казва бебето. Около клиниката бяха издигнати полицейски заграждения, а журналистите бяха помолени да се преместят на 100 метра от входа.

 

Някои медии съобщават, че хората, които идвали на свиждане при други пациентки, са били претърсвани от полицията за фотоапарати, преди да им бъде позволено да влязат.

 

Президентът Саркози дойде да види съпругата си в сряда след обяд, а след това веднага замина за Франкфурт, където разговаря с германския канцлер Ангела Меркел и със шефовете на МВФ и на Европейската централна банка.

 

След края на срещата той се е завърнал в Париж и е отишъл да се запознае с новия член на семейството си. Карла Бруни има син от друга връзка, а Никола Саркози е баща на три момчета от предишните си бракове.

 

По време на бременността си, родената в Италия Карла Бруни рядко се появяваше на обществени места. Пред френски медии тя заяви, че никога няма да покаже публично снимки на бебето си, защото показването им било избор, който само възрастен може да направи.