Британският премиер Дейвид Камерън приветства промените в закона.

Дъщерите на бъдещите британски монарси ще имат равно право със синовете им да наследяват трона. Това стана след като лидерите на Общността на народите се договориха да променят закона за приемственост на престола.

Лидерите на 16-тте държави от Общността на народите, на които британската кралица е държавен глава, единодушно са одобрили промените в закона. Това означава, че ако на принц Уилям и Катрин Мидълтън първото дете е момиче, то ще може да наследи трона, дори и да има по-малки братя. Отменена беше и забраната британският монарх да сключва брак с римо-католик. Досегашните закони за наследяване на престола датираха от 300 години. Съгласно тях, наследник на трона е първородния сън и само в случай, че кралят няма синове можеше да го наследи дъщеря му, какъвто е случая на настоящата кралица Елизабет и баща й Джордж Шести.

Британският премиер Дейвид Камерън приветства промените в закона. Той заяви, че идеята по-малкия син да стане крал, вместо по-голямата дъщеря, само защото е мъж, противоречи на модерната държава, в която се е превърнала Великобритания.