Филмът "Островът" бе прожектиран под открито небе на остров „Света Анастасия”...

74 бургазлии имаха уникалния шанс да гледат нестандартната премиерата на филма „Островът" на Камен Калев под открито небе на остров „Света Анастасия".

 

Прожекцията беше част от програмата на фестивала "Включи града", който се провежда в Бургас. Островът беше избран, тъй като на него са заснети по-голямата част от сцените във филма, в който участие взеха Летисия Каста и Туре Линдхарт.

 

Имената на късметлиите да гледат лентата под открито небе на остров „Света Анастасия", бяха изтеглени измежду 300 желаещи. Стигнаха до острова с катери. За пръв път след снимките там се завърна и част от екипа.

 

„Странно, наистина не мога точно да разбера какво става, защото за мен мястото е свързано с хора от екипа и конкретно - работа по филма и сега изведнъж малко, не знам къде съм още. Но естествено е супер преживяване самият филм да се прожектира тук", каза режисьорът Камен Калев.

 

Освен снимачния екип, спомени от лятото на 2010 година има и фараджията чичо Митко, който е единственият обитател на остров „Света Анастасия" вече седем години: „Хората ни разнообразяваха, имаше разнообразие. Не е като да стоиш сам на острова", каза той.

 

Прожекцията на романтичната драма продължи повече от час и половина. Въпреки скромните 5 градуса температура на въздуха и непрощаващият морски вятър, зрителите бяха доволни.


Репортер: Цеца Алексова