Ерика Баду ще изгрее на музикалния фест Elevation, който ще се проведе на 23-24 юни до София

Разтопяващата соул дива Ерика Баду ще излезе за пръв път пред българската публика на фестивала Elevation 2012, който ще се проведе на 23-24 юни близо до София.

 

Към нея ще се присъединят младата нигерийска певица NNEKA и световно известния дръм енд бейс DJ RONI SIZE.

 

След  Fatboy Slim , Kosheen и Chambao, това е втората вълна изпълнители, които потвърдиха участието си за второто издание на фестивала.

 

Ерика Баду и  NNEKA, ще стъпят  за първи път на българска сцена, а световно известния дръм енд бейс DJ RONI SIZE, ще зарадва отново любителите на по-твърдия звук.

 

Припомняме ви, че по покана на Elevation през май, за да загрее за феста,  пристига и R&B дивата Estelle.

 

Четирикратната носителка на награди „Грами"  Ерика Баду или както често я наричат "The Queen of Neo-Soul", ще зарадва българските си фенове с изпълнения от последния си албум "New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)", който още преди излизането си през 2010-та, бе обявен от пресата за едно от най-очакваните заглавия на годината.

 

Откровена, директна, рошава и без грим NNEKA пристига, за да представи чисто новия си трети студиен албум "Soul is Heavy", който е дръзка, но балансирана комбинация от хип-хоп, реге, брас  и африкански поп, с която тя изрисува темите за любовта, болката, политиката и Бог.

 

Легендата на дръм  енд бейса RONI SIZE ще бъде част от неспиращото парти на DJ сцената.

 

Билети за фестивала могат да бъдат намерени само в мрежата на онлайн билетния център Eventim. Промоционалните 1500 фестивални билета на цена от 66 лв. са на привършване. След изчерпване на количеството им, редовната цена ще бъде 99 лв.