Все още не е ясно дали останките са от човек или от животно...

В сряда, при огледи на мястото на взривовете край стралджанското село Лозенец, са забелязани следи от биологичен материал. Все още обаче не е ясно дали той е от човек или от животно. Това потвърди и окръжният прокурор на Ямбол Георги Ханджиев.

 

Сапьори работят на мястото на инцидента. Те обезвреждат неизбухналите снаряди, за да проправят път на разследващите.

 

Пред камерата на Нова роднини на двама от работниците, които все още са в неизвестност, се оплакаха, че не са били допуснати до мястото на инцидента. Наложило се Ирен Костова и Галина Георгиева да се доберат до пътен възел „Петолъчката", влизайки в ролята на журналисти.

 

Двете жени разказаха, че близките им работели при изключително опасни условия. Получавали за рисковия си труд около 400 лева месечно.

 

„Съпругът ми казваше: „Ако гръмнем горе, Стралджа няма да я има", сподели Ирен.

 

Междувременно стана ясно, че служител на фирмата-собственик на склада – „Барета Трейдинг", е раздавал пари на пострадалите и роднините на изчезналите, за да мълчат.

 

Близки на двама от ранените обаче отрекоха да са взимали каквито и да било суми.

 

Димитър Караколев потвърди, че е дал по 500 лева на тези, които не са пострадали и по 1000 лева – на настанените в болница. Хората взели средствата срещу подпис.

 

Минути преди планираното участие на Караколев в предаването на Нова „Часът на Милен Цветков", служителят прие телефонно обаждане от шефа си Десислав Делев. Той нареди на подчинения си да не дава изявления в ефир.

 

Репортер: Мария Цънцарова

 

Гледайте цялата централна емисия на Новините на Нова на сайта на Nova Play.