33-годишният Младен Златков е оставил предсмъртно писмо...

 

 

33-годишният Младен Златков е оставил предсмъртно писмо, в което обяснява мотивите за самоубийството. Майка и баща на 10-месечно бебе сложиха край на живота си в Смолян.

 

Загиналата жена се казва Гюлшен Сали от Кърджали. В четвъртък заедно с Младен и 10-месечното им момиченце наемат стая в хотел „Соколица". Младен бил пуснат от затворническото общежитие в отпуск, за да събере нужните документи, с които да сключи  брак с Гюлшен и да припознае детето.

 

„Същият 2004 година е осъден на една година условно за блудство с непълнолетно лице. А през 2011 г. В Районен съд - Кърджали е осъден на две години и шест месеца. Реално изтърпяване за изнасилване на лице ненавършило 16 години", обясни Кирил Хаджихристев, директор ОДП, Смолян.

 

Преди да скочи от терасата на 12-тия етаж той изкрещял към полицаите, че е осъден несправедливо.

 

„На 11-тия етаж е намерено тефтерче с неговите имена и на едни от последните страници е изписано, че заради две несправедливи присъди си отиват две влюбени сърца. Това, което сме установили в момента, е че най-вероятно той не е присъствал в стаята, когато тя се е хвърлила", допълни Хаджихристев.

 

В стаята са открити следи от кръв най-вероятно на Гюлшен от самонараняване с остър предмет. Очаква се  съдебно медицинска експертиза да покаже дали се е самоубила, или е била бутната и дори убита преди това. Свидетели на самоубийството на Младен стават десетки души от квартала.

 

„На последния етаж беше се хванал на парапета и крещеше. И скочи, буквално скочи, разбираш ли, все едно се хвърли в морето', разказва Митко.

 

„Всичко живо наоколо е потресено. Добре, че наоколо нямаше малки деца", допълни друг очевидец – Данчо.

 

Изоставеното бебе вече е настанено в дома в Широка лъка. Социалните служби търсят дали има близки роднини, които да се грижат за него. Двамата загинали имат от предишни бракове общо четири деца. Разследването по случая продължава.  

 

Репортер: Анелия Веселинова