На стълбището е имало опасно струпване на стари вещи...

Пожар на стълбищната площадка в жилищен блок събуди жителите на столичния квартал "Младост-4". От гъстия дим е пострадала жена, сега тя е на системи в "Пирогов", без изгаряния и в стабилно състояние.

Причините за пожара още се разследват. Отсега е ясно, че на стълбището е имало опасно струпване на стари вещи. Горял е диван, който на практика е препречил пътя за евакуация на хората.

Докато експертите правеха оглед на етажа на пожара, наш екип разгледа стълбището. На втория етаж видяха стари дървени етажерки с картони и хартии, които са лесно запалими.

Неслучайно складирането в общите части на сградите е забранено.  Горящите вехтории може да ни препречат единствения път за спасение.

Съветът към всички нас е подушим ли дим, незабавно да се обадим на 112. След това трябва да се отдалечите на максимално безопасно разстояние, което в случая е било на балконите, да си уплътните входните врати и да чакате да дойде пожарната.

Трябва още да уплътним входните си врати и да знаем, че когато огънят се разгори, гасенето без екипировка и познания е опасно.

Репортер: Рада Богданова