Той е сочен за лидер на престъпна група за трафик на жени и сводничество...

Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста Антон Петров-Хамстера, сочен за лидер на организирана престъпна група за трафик на жени и сводничество.

 

Окончателно зад решетките остават и още двама от групата на Петров - Мирослав Йончев и Цветко Цветков.

 

На 29 юни СГС наложи на Хамстера най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". По време на заседанието от 29 юни стана ясно и какви са били тарифите на "моделите" в агенция „My agency" - 600 лв. на час, 800 лв. за три часа и 1000 лв. на нощ. Парите се делели по равно.

 

За работата на агенцията разказа „Мисис Свят" 2008 Ралица Тодорова. В свидетелските си показания тя посочва, че се включила към "алтернативната дейност" на агенцията едва през 2010 г. Ползвала се с доверието на съсобственика Мирослав Йончев, който е и бивш „Мистър България". Тя прибирала парите и ги давала на Йончев. Според прокуратурата той я запознал с по-високопоставен от него, а именно Антон Петров-Хамстера.

 

На даден етап Тодорова дори променила начина, по който момичетата се предлагали на клиентите и създала специален имейл с името "Салата Цезар".

 

Прокурорът подчерта, че на Ралица е назначена охрана, защото тя се страхувала за живота си.

 

В цялата схема бе замесена и моделът Светлана Василева.

 

Хамстера беше задържан при операция "Наглите" заедно с бившия съветник в ДАНС Марчело Джотолов. Те бяха обвинени в организиране на престъпна група, занимавала се с изнудване и рекет. Заедно с Алексей Петров, Хамстера е подсъдим и по делото "Октопод" за оглавяване на група за финансови престъпления.

 

През май тази година се появи информация, че Петров готви покушение срещу председателя на СГС Владимира Янева. Тогава той беше задържан за 24 часа и му беше издаден предупредителен протокол, след което излезе на свобода.