В основата е любовта, която се влага при приготвянето, казва Руси от село Стоб

Освен добри ювелири, траките са били и всепризнати майстори на хубавото вино, което се прави по нашите земи от хиляди години.
В село Стоб, известно със своите пирамиди, няма къща, в която да не се произвеждат домашно вино и ракия. Една от тях е и къщата на Руси Димитров. Всяка година той налага близо един тон грозде от широка мелнишка лоза и каберне.


Според Руси тайните на хубавото вино са много, но основната е чистотата на съдовете, в които престояват гроздето и напитката и... любовта, която се влага при приготвянето му.


В семейството на Руси правенето на домашно вино е семейна традиция. Семейна традиция е и редовната му консумация, но в умерени количества. А като бонус Руси посочва, че от неговото вино глава не боли.


„Виното е нещото, което дава здраве и сила. Ние го взимаме като храна - на всяко ядене по 200 грама вино. Полезно е за сърцето, дава стимул и така не остаряваме”, споделя още Руси.


Репортер: Екатерина Николова