Властите в провинция Ачех въведоха забраната, за да спазят предписанията на ислямa

Жените от град от в северозападната индонезийска провинция Ачех вече ще трябва да спазват благоприличие, когато се возят на мотор, ако го управлява мъж.


Новите предписания, които въвеждат властите в Лхоксюмауе, не позволяват на местните красавици да сядат на задната седалка на мотоциклетите в традиционната разкрачена поза... за да се спазят предписанията на ислямския закон.


„Лошата” новина съобщи кметът на града Суайди Яхия. По думите му жените трябва избират... ако искат някой да ги вози - трябва да събират краката си от едната страна на мотора. Изключение от правилото ще се прави, ако самите те управляват превозното средство, само тогава ще могат да го „яхват”.


„Не е прилично жените да се возят на седалката в разкрачено положение. Тук се съобразяваме с ислямския закон,” категоричен беше Яхия, цитиран от Франс прес.


На фона на това ограничение, градоначалникът „зарадва” женската половина от местната общност с още едно изискване – жените вече ще трябва и да се обличат според каноните на исляма.