Най-срещаното мъжко име пък е Георги

Над сто хиляди българи празнуват на днешния Йордановден. За първи път на Богоявление празник имат и 600 бебета, които са родени през миналата година. Утре пък– на Ивановден повод да почерпят ще имат 300 хиляди мъже и жени, които носят имената Иван, Калоян, Иванка, Ваня или Йоана.

 

Кои са най-предпочитаните български имена и има ли нова мода в кръщаването на децата?

 

И тази година традицията не се е променила и най-често срещаното мъжко име у нас остава Георги. Независимо, че Ивановците отстъпват първо място те не са много по-малко и утре над 170 хиляди ще черпят за здраве. Третото и четвъртото място за 2012 година се полагат на мъжете с имена Димитър и Николай. След кратко търсене намираме достоен представител на името Иван. Издавани част от семейната традиция за празника.

 

Статистиката сочи, че сред женските имена има най-голямо разнообразие. Въпреки големия избор най-популярното име сред дамите остава Мария. Представителките на името у нас са над 120 хиляди. Веднага след тях са жените с име Иванка, Елена и Йорданка.

 

Хит сред имената на момчетата родени през миналата година са Георги, Александър и Мартин. Родителите на момичетата пък са се спрели на Виктория, Мария и Никол.