Музикантът е патрон на различни благотворителни каузи у нас, участва и в документални филми

Бившият вокалист на „Юрая хийп” Джон Лоутън ще бъде предложен за културен посланик на България. Това ще направи фондация „Българска памет”. Следващата стъпка е кандидатурата да бъде гласувана от Кабинета.

 

Джон Лоутън е патрон на различни благотворителни каузи у нас. Участва и в документални филми, които представят страната ни.

 

„Да представям страната, в която съм признат и обичан – това е не само начин да върна жеста, но и възможност да допринеса с нещо за успеха на вашето общество”, коментира музикантът Джон Лоутън.

 

След успеха на албума " Тhe power of mind", записан с Диана Експрес, който влезе в топ 50 за 2012 година на американското списание "Класик рок", Лоутън работи върху нов проект.

 

„Решихме, че можем да повторим този успех, защо не и да го усилим по магнитуд, като запишем нов албум”, каза д-р Милен Врабевски, която е продуцент на албума.

 

„За мен работата с български музиканти е много полезна. Те имат различно виждане за нещата, което може само да те обогати”, каза Лоутън.

 

Макар и месеци преди лятото - Джон Лоутън вече мисли за джулай морнинг на Каварна.

 

„Няма да бъда там, само ако съм починал. Макар че и в този случай ще присъствам -  като дух. Радвам се, че всяка година на Каварна идват все повече и повече хора, а мястото се превръща в духовен център на България”, допълни музикантът.