Благотворителната среща ще се играе през май в София

Премиерът на Острова и министър-председателят на Родината може да се срещнат в пряк двубой на зеления терен. Според съобщение на Българския футболен съюз (БФС), цитирано от ПРЕСС-ТАСС, Дейвид Камерън изразил желание да се включи в благотворителен футболен мач в София между ветераните на Астън Вила и звезден отбор на България.

Сблъсъкът е насрочен за 25 май на стадион „Васил Левски”. Средствата, които ще се съберат от благотворителната среща, са предназначени за подпомагане лечението на деца с левкемия.

Мачът ще се играе под патронажа на капитана на Астън Вила Стилиян Петров, който се лекува от остра форма на левкемия. Британският премиер пък е привърженик на неговия тим.

Освен Бойко Борисов, за българския отбор ще играе и нападателят на „Фулъм” Димитър Бербатов.

Новината за футболната изява на двамата премиери идва на фона на намеренията на Великобритания да направи необходимото, за да предотврати засилена имиграция на българи и румънци след отпадането на трудовите ограничения за тях. Действията и коментарите на официален Лондон предизвикаха обществени реакции както у нас, така и в северната ни съседка.

Явно обаче атмосферата няма да попречи на благотворителната изява на правителствените лидери, свързани освен по спортна и по евро-партийна линия чрез европейската десница.