От дъждовните гори на Амазонка до улиците в Йордания

Сърф в неделя сутринта – но не на обичайните дестинации като Австралия или САЩ, а в Бангладеш. Точно там ще ни пренесе тазседмичният епизод на „World Stories: малки истории от големия свят”.

В неделя от 7:30 часа водещият Живко Константинов ще ни отведе до Кокс Базар – един от най-дългите естествени плажове в света, където вълните са гигантски и примамват ентусиасти от цял свят.

След Бангладеш рязко сменяме климата и се насочваме към дъждовните гори на Амазонка, където интензивната сеч се превръща във все по-голяма заплаха, а група природозащитници се опитват да се справят с проблема. На друга благородна кауза са се посветили природозащитниците в Русия – те правят всичко възможно, за да спасят националния символ на страната – мечката.

И още – как в Румъния осъдените за престъпление майки могат спокойно да отглеждат новородените си деца, а една автентична за Йордания традиция – предлагането на пресен плодов сок по улиците, се бори срещу кризата.

“World stories: малки истории от големия свят” с водещ Живко Константинов – неделя, 10 февруари, от 07:30 часа по Нова ТВ.

 

Епизодите може да гледате и в Nova Play