Мъжът трябва да постави рамките, в които жената може да фантазира

Българинът често не разбира какво иска неговата жена, а трябва да има водеща роля в отношенията. На такова мнение е семейният терапевт и сексолог Наталия Кобилкина, която има десетгодишен опит със семействата и връзките. Тя представи в „Здравей, България”първата си книга „69 съвета за секс”.

По думите на Кобилкина руснаците са много романтични, особено на 14 февруари – „отиваш на вечеря и изведнъж те канят в Париж. Затова се казва ‘Носи си паспорта!’, защото никога не знаеш къде ще се озовеш след тази вечеря” каза Кобилкина. По думите й рускините отвръщат на изненадите по подобаващ начин – готвят, танцуват, забавляват половинките си.

Основен проблем на двойките в България е, че често единият от партньорите не разбира другия пол, смята сексологът. „Забелязвам, че мъжете възприемат информацията по много различен начин – те просто не разбират какво иска жената. Затова такива книги на сексуална тема правят бум в момента”, каза тя.

Работата на мъжа и в секса, и в отношенията е да постави границите, а жената ще ги напълни – това са рамки, в които тя може да фантазира и да прави някакви неща. Ако мъжът не направи това, ако не предразположи жената в секса, всичко, което знае тя е безполезно” коментира авторката на „69 съвета за секс”.

„Българските мъже може и да се смятат за секс машини, но тогава откъде се появяват толкова много незадоволени жени?”, попита риторично Наталия Кобилкина, която се наложи като търсен познавач на интимните отношения.   

Повече за тънкостите в секса, за мъжете и за жените можете да научите от интервюто с Наталия Кобилкина.