Той изчезва в Детройт през 1975-а година

Една от най-големите криминални мистерии в Съединените щати е на път да бъде разплетена. ФБР вече трети ден активно търси останките на синдикалния лидер Джими Хофа

 

Изчезването му преди 38 години предизвиква сензация в страната. Подозира се, че Хофа е убит от мафията, но тялото му така и не е открито. Властите вярват, че имат нови следи по случая.

 

Джими Хофа изчезва в Детройт през 1975-а година. Смята се, че мафията го убива, за да не му позволи да контролира синдиката на превозвачите. Тялото му е търсено на десетки места в няколко щата. Изчезването му дава началото на слухове и конспиративни теории. 

 

Филмът "Хофа" с Джак Никълсън е посветен на живота на синдикалния лидер. 

 

ФБР обяви, че има нова информация за съдбата на Джими Хофа. Бивш мафиотски бос, който в момента е на 85 години, проговорил. Мафиотът твърди, че тялото на Хофа е заровено в парцел в предградията на Детройт, недалеч от мястото, където синдикалистът за последно е видян жив.

 

Властите започнаха търсене с тежка техника и кучета. Ако бъдат открити човешки останки, те най-вероятно ще бъдат сравнени с генетичен материал от сина на Джими Хофа Джеймс, който в момента е лидер на синдиката на превозвачите.