Фестивалът на екстремните спортове в Приморско представя 10 екстремни дисциплини

Скок с парашут от мост, или скок без парашут от ръба на скала, облечен единствено в костюм-крило? И двете звучат доста стряскащо, но за Иво Нинов това е ежедневие. Той се занимава с екстремни спортове от дълги години и е превърнал хобито си в своя професия.

 

Нинов е тук за Фестивала на екстремните спортове в Приморско, който е първи по рода си не само за България, но и за Балканите. Там посетителите ще могат да наблюдават 10 различни вида екстремни спортове, като се очаква да присъстват големи имена от световната сцена. Идеята на фестивала е да покаже на младите какво могат да правят извън града, да намали агресията и да ентусиазира младите.

 

Професионалистът в екстремните спортове внесе яснота около разликите между различните видове скок с парашут. „Бейсджъмпинга е скок с парашут, който се изпълнява от стационарни обекти. Има голяма разлика между него и скайдайвинга, което е скок с парашут от самолет”, сподели той.

 

Нинов разказа и повече за уинг-сютовете, които представляват костюм във формата на крило. С него човек се превръща практически в безмоторен самолет.

 

Повече за екстремните спортове и предстоящия фестивал в Приморско вижте във видеото.