Млад мъж открадна от аптека в Бургас медикаменти на стойност 23 лева

Любопитно видео се върти в интернет сайтовете от два дни. То е предоставено от собственик на верига аптеки в Бургас и на клипа се вижда как добре облечен млад мъж със спортна фигура краде от щанда в аптеката медикаменти на стойност 23 лева, докато фармацевтът търси поредния препарат.


На предоставения запис от камерата в аптеката се вижда и чува как млад мъж влиза и иска ампули витамин Б12 и магнезий, държи на препарати от определена компания. След като фармацевтът отива за един от медикаментите, младежът грабва ампулите, оставени на щанда и побягва.


Според фармацевта мъжът явно е влязъл тенденциозно да краде,тъй като е бил маскиран и с тъмни очила. Стойността, която младият мъж е трябвало да плати, е 23 лева. Препаратите са за отпускане на мускулатурата и за стимулиране на имунната система и се използват от интензивно спортуващи.


„Когато се появи клипът в сайтовете, коментарите бяха доста по-интересни. От 16 коментара, само два защитават нас, останалите са против нас. Значи този народ е съгласен да живее с такива хора, да имат такива постъпки.Това е най-интересното. Иначе, нали, като седнем вечер на масата, като подпрем лактите и нали, сирни сме, искаме да живеем като хората на Запад, само проблемът е че нямаме достойнство,нямаме и манталитет да живеем като тях. Ама аз отдавна съм го казал - има 10% хора в тази държава, другото, с извинение, са си цървули и всички го знаят, коментира собственикът на аптеката – Георги Неделчев.


Парадоксалното е, че видеокамерите в обекта били сложени само два дни преди кражбата, за да се подобри обслужването, а и да запечатат обидните думи, с които много често клиентите нападат фармацевтите. Записът е предаден на полицията.


Повече гледайте във видеото.


Репортер: Цеца Алексова