57-годишният бизнесмен Любомир Симеонов е направил пълни самопризнания

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение за предумишлено убийство на 57-годишния бизнесмен Любомир Симеонов. Той се предаде сам в полицията след стрелбата по банкова служителка.

 

Основната версия е, че престъплението е извършено заради отказ за отпускане на кредит. Обвинението удължи ареста на Симеонов за още 72 часа, а в петък съдът ще решава дали да го остави постоянно зад решетките. След пълните му самопризнания е разпоредена и психиатрична експертиза.

 

Към момента по делото няма данни простреляната банкова служителка Павлинка Йовчева да е изнудвала Симеонов, каквито слухове се появиха още вчера. Преди седмица той е подал сигнал в Икономическа полиция срещу жертвата заради отказания кредит.

 

Екип на Новините на Нова ТВ провери как приемат новината за убийството и ареста в Сунгурларе, където Симеонов доскоро е развивал бизнес. Там хората познават Любомир Симеонов и бързо показват къщата, в която живее майката на съпругата му, с която са разделени от няколко месеца. Жената не вярва, че той е извършил престъплението. И други, които познават мъжа, занимаващ се с изкупуване и износ на билки, обясняват, че нищо в характера му не подсказвало действия като вчерашните.

 

Офисът на Любомир в центъра на Сунгурларе е заключен с катинари. През отвора пощальонът е пуснал десетки писма, много от които с логото на банкови институции. Както офисът  на фирмата, така и базата за сушене в сунгурларското село Черница са затворени от няколко месеца. В село Черница никой не познава собственика на помещенията, тъй като наемал работници от съседни населени места.

 

Репортер: Цеца Алексова