Разследват го за съмнителни финансови операции

Очакваме прокуратурата да предяви обвинения на бившия заместник- председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров днес. Той ще бъде обвинен най-вероятно за пране на пари, данъчни престъпления и невярна декларация пред Сметната палата.

 

Разследването срещу него започна преди две седмици, след като чужда спецслужба подаде сигнал до ДАНС за съмнителни финансови операции на Христо Бисеров и сина му Ивайло Главинков. Оказало се, че двамата са прехвърляли солидни суми в евро и лева от сметка в една европейска държава към сметка в друга европейска държава. Теглени са пари в брой, както и са превеждани суми към дружества, регистрирани на Сейшелските острови.

 

Христо Бисеров ще бъде разпитанДосега Бисеров и сина му не са коментирали обвиненията. От прокуратурата пък не дават повече информация, защото била класифицирана. Днес в Столичната следствена служба очакваме първата поява на Христо Бисеров и коментара му за обвиненията срещу него.

 

Прокурорите първо ще предявят обвинения на Христо Бисеров, а след това ще го разпитат. Това ще бъде първият разпит на Бисеров, след като преди седмица главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че бившият вече зам.-председател на Народното събрание е разследван за данъчни престъпления, пране на пари и представяне на декларация с невярно съдържание пред Сметната палата.

 

Проверката срещу бившия високопоставен представител на ДПС е започнала в ДАНС след получена информация от партньорска служба, коя е тя обаче още не се уточнява.

 

Подробности ще научите от видеото.