Бившият зам.-председател на парламент бе освободен под парична гаранция

Бившият заместник-председател на Народното събрание и заместник-председател на ДПС - Христо Бисеров, вече е обвиняем. Той ще отговаря за пране на пари и деклариране на неверни данни пред Сметната палата. Бисеров и синът му са пуснати на свобода под парична гаранция от 25 000 лева, за всеки. 

 

Две седмици след като Христо Бисеров се оттегли от всички постове, той и синът му – Ивайло Главинков, бяха призован в Следствието, за да се запознаят с обвиненията към тях и за да бъдат разпитани. Точно в 11 часа те се явиха и предпочетоха да запазят пълно мълчание.

 

След два часа в Следствието, Христо Бисеров и синът му Ивайло Главинков излязоха като обвиняеми. Бисеров запази мълчание пред журналистите, които го очакваха и не прие връчения му от предаването "Господари на ефира" "Златен скункс".

 

Според прокуратурата бившият заместник-председател на Народното събрание е превел по сметката на сина си 314 000 щатски долара и 117 000 евро, за които и двамата са знаели, че са придобити по престъпен начин. На излизане от Следствието Христо Бисеров, синът му и дори адвокатите отказаха да коментират обвиненията.

 

Предвиденото от закона наказание за пране на пари е от една до шест години лишаване от свобода. А докато делото започне – на Христо Бисеров и сина му е забранено да напускат България, по случая е уведомена и Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.