Словения разби отбора на Мадански с 5:1 в Стара Загора

Младежкият национален отбор на България по футбол допусна тежка загуба с 1:5 при домакинството си на Словения и загуби всякакви шансове за класиране на Европейското първенство.


Отборът на Михаил Мадански бе подсилен от халфа на ЦСКА Ивайло Чочев, който пропусна двубоя с Дания в събота, но днес започна като титуляр в центъра на терена. Въпреки това, "лъвовете" направиха много слаб мач и записаха второ поредно домакинско поражение.


Словенците поведоха в резултата в 24-та минута, когато Пучко стреля по диагонал и преодоля вратаря Александър Конов, който пазеше в отсъствието на контузения Георги Китанов. Домакините се върнаха бързо в мача, като Александър Колев изравни в 28-та минута с добър изстрел с глава. Гостите обаче отново поведоха преди почивката, след като Йеленич се възползва от грешка на отбраната и направи 2:1.


През втората част момчетата, водени отна Мадански изглеждаха напълно неориентирани и допуснаха три нови гола - два на Братанович и един на Бенедичич. В 80-та минута Милен Гамаков получи директен червен картон за грубо влизане в краката на Братанович.