Всички те са в процес на екстрадиция, заяви зам.-председателят на ДАНС

„За седем нелегални емигранти има съмнения за връзки с терористични организации, заяви зам.-председателят на ДАНС Недялко Недялков след заседание на Комисията за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения, предаде Агенция „Фокус”.

 

Недялков беше изслушан в комисията за рисковете за България от кризата в Сирия. Според него рисковете за страната ни са инфилтриране на лица, които са съпричастни към терористични организации и създаване на логистични звена у нас.

 

„Има лица, за които имаме основателни съмнения, за да ги подозираме в съпричастност към такива групи. Към тях са наложени принудителни административни мерки. В процес на екстрадиция са. Като цяло лицата, на които са наложени принудителни административни мерки, са 30. За седем от тях има подозрения, че са съпричастни към терористични организации”, каза Недялков, запитан дали в България има локализирани такива групи. Недялков уточни, че те са задържани в съответните центрове за миграция.

 

„Процесът на екстрадиция отнема доста време. Екстрадират се по страна на произход”, каза още той.