Екатерина е намерена мъртва върху козирката на жилищен блок

Загадъчната смърт на 12-годишно момиче от Враца не дава покой на семейството, изгубило единственото си дете. Екатерина е намерена мъртва върху козирката на жилищен блок. Разследващите приключват случая като самоубийство. Родителите и близките обаче вече година твърдят, че няма доказателства детето им да е скочило само от седмия етаж.

 

Около 12:15 часа Екатерина се обажда на баща си, че се прибира от училище. Около 13:30 часа се чува и с майка си. Била весела и се радвала, че ще пише статия за училищния вестник. Забавлявала се по познатия на родителите начин – снимала се с телефона си в 13:34 часа. От този момент нататък започва мистерията. Момичето е намерено мъртво върху козирка на жилищен блок, където не живее нито един неин познат.

 

Дори тройната експертиза не показва как детето е получило наранявания по цялото тяло. Експериментът с кукла не дава отговори. Според адвоката и родителите е абсурдно раните да са станали във въздуха или пък от удара в козирката. Нелогично е, че якето й е намерено до нея.

 

Защо едната маратонка е на 20 метра от момичето? Сигурно ли е, че е скочила от седмия етаж, щом няма нито едно вътрешно нараняване напук на учебниците по съдебна медицина? Защо не са снети отпечатъци? Заради тези въпроси родителите на Екатерина смятат, че самоубийството е инсценирано от убиеца.

 

Прокуратурата отказа коментар, тъй като случаят вече е в Районен съд - Враца. Предстои развръзка, а родителите се надяват единствено на истината.

 

Репортер: Румяна Попова

 

Целия репортаж гледайте във видеото.